عالم مومي للإبداع
مرحبا بك عزيزتي الزائرة ..
إذا كنت تزرويننا لأول مرة فمرحبا بك ندعوك للتسجيل لتكوني عضوة من عضوات أحلى منتدى عالم مومي للإبداع لتستمتعي بكل ما هو مفيد وشيق في منتدانا ..
أما إذا كنت عضوة سابقة في المنتدى فتفضلي بالدخول لتشاركينا كل مواضيعك ومناقشاتك واقتراحاتك..
عالم مومي للإبداع
مرحبا بك عزيزتي الزائرة ..
إذا كنت تزرويننا لأول مرة فمرحبا بك ندعوك للتسجيل لتكوني عضوة من عضوات أحلى منتدى عالم مومي للإبداع لتستمتعي بكل ما هو مفيد وشيق في منتدانا ..
أما إذا كنت عضوة سابقة في المنتدى فتفضلي بالدخول لتشاركينا كل مواضيعك ومناقشاتك واقتراحاتك..
عالم مومي للإبداع
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

عالم مومي للإبداع



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
أهلا أحلى عضوات عضوات عالم مومي للابداع

Free CursorsMyspace LayoutsMyspace Comments

 

 اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا.......

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
lovely nova
مومي فعالة
مومي فعالة



أوسمتي : http://dc02.arabsh.com/i/00773/4huqh9cycwoc.png
عدد المساهمات : 51
نقاط : 5343
تاريخ التسجيل : 08/04/2010

اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا....... Empty
مُساهمةموضوع: اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا.......   اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا....... Icon_minitimeالسبت أبريل 10, 2010 12:26 am

اكلات مصرية روعة جنان ادخلى وجربى


اكلات مصرية روعة جنان ادخلى وجربى
اولا الملوخية
الملوخية الخضراء تقطف وتغسل جيدا من غير ما تفركيها علشان متنزلش المية بتاعتها وتترك لحد ما تنشف ممكن تحطيها تحت المروحة وبعد ما تنشف حطيها فى الكبة اواخرطيها بالمخرطة ودى احسن طبعا وتكونى سخنتى الشوربة بعد كدة ضعى السمن فى الطاسة وضعى الثوم بس ياريت يكون مناسب لمقدار الملوخية وحمرية طبعا هتكونى وضعتى الملوخية فى الشوربة المغلية وحطى الثوم الساخن وتسمعى صوت الطشة واطفى النار على طول واستمتعى بقى باحلى اكلة فى الدنيا
معلومة اضافية لو كانت الملوخية ناشفة بعد ما تحمرى الثوم ضعى فية شوية كسبرة خضراء وقلبيها مع الثوم وحطية على الملوخية بيغير طعمها خالص بيخليها زى الخضراء بالظبط




ثانيا الفتة المصرية

المقادير كيلو لحمة ضانى
واكثر من نصف كيلو ارز
ثوم كترى منة حطى على قد ما تقدرى
عيش بلدى قطعية مكعبات وحمرية فى الفرن
الشوربة بتاعت اللحمة الضانى وليمون وخل
الطريقة اولا اسلقى اللحمة وطبعا متنسيش تحطى فيها فلفل اسود وبصلة كبيرةوبعد كدة اعملى الارز بالطريقة العادية يعنى تحطى السمن وتضعى الارز وتقلبية لمدة دقيقتين وتضعى الماء والملح وتسيبية لحد مايستوى بعد كدة طلعى اللحمةمن الشوربة وحمريها فى السمن
بعد كدة هاتى طاسة وحطى فيها ثلاث ملاعق سمن بلدى وافرمى الثوم وحطية فى السمن وحمريةوهو على النار حطى فية خل يعنى طشية بالخل والليمون واحدة تكفى وحطيهم على الشوربة الساخنة
بعد كدة هاتى صينية بيركس وضعى طبقة من العيش المحمروضعى عليها قليل من الشوربة وبعد كدة ضعى الارز كلة بتنسيق طبعا لمراعاة شكل الاكلة وحطى الشوربة على الارز من غير ما تغرقيها يعنى ضعى الشوربة لحد ما تحسى انها مظبوطة
وفى الاخر ضعى اللحمة المحمرة من فوق وكلى وادعيلى


ثالثا كباب حلة
المقادير كيلو لحمة بقرى او ضانىوقطعية قطع متوسطة
فلفل اخضر قطعتين
طماطم مبشورة واحدة تكفى ويمكن الاستغناء عنها
بصلتين متوسطتين وفصين توم
كوب زبادى وزيت وبهارات وليمونة
ثانيا الطريقة ضعى اللحمة المقطعة وابشرى البصل وفصين الثوم وكوب الزبادى وقطعى الفلفل واخلطيهم جيدا وضعى الفلفل الاسود والبهارات وقليل من الزيت وضعيهم فى وعاء محكم الغلق وحطية فى الثلاجة لمدة لا تقل عن الثلاث ساعات وبعد ما تطلعية من الثلاجة سخنى القليل من الزت فى طاسة كبيرة وضعى الخليط فى الزيت واصبرى علية لمدة ساعة او اكثر مع التقليب المستمر ولو خلصت المية حطيلة القليل من الماء واعملى معاة ارز وبطاطس مقلية وبالهنا والشفا


رابعا البامية الخضراء

المقادير نصف كيلو بامية خضراء
شوربة لحمة
ثوم
الطريقة اغسلى البامية وقطعيها قطع صغيرة يعنى شرائح رفيعة جدا وسخنى الشوربة وضعى البامية فيها
وافرمى الثوم وحمرية فى السمن وحطيه على الباميةوياريت ماتخدش منك وقت على النار يعنى زى الملوخية بعد كدة هاتى اى حاجة بتكونى بتهرسى بيها الاكل ودقى بيها فى الحلة لحد ما تحسى ان البامية اتفركت كويس وكليها بالهنا والشفا ممكن تعملى معاها محشى او مكرونة
cherry cherry
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
Admin



عدد المساهمات : 257
نقاط : 5522
تاريخ التسجيل : 11/03/2010
العمر : 27
الموقع : https://momy.alafdal.net/
العمل/الترفيه : كمبيوتر
المزاج : عصبية

اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا....... Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا.......   اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا....... Icon_minitimeالأحد أبريل 11, 2010 10:40 pm

تجنن
بس أنا عن نفسي ما بحبش الاكلات ده
شكلي هاكل مكن برة النهاردة
بس مش مشكلة تسلم ايديك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://momy.alafdal.net
lovely nova
مومي فعالة
مومي فعالة



أوسمتي : http://dc02.arabsh.com/i/00773/4huqh9cycwoc.png
عدد المساهمات : 51
نقاط : 5343
تاريخ التسجيل : 08/04/2010

اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا....... Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا.......   اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا....... Icon_minitimeالسبت أبريل 17, 2010 5:19 pm

ماشي يا ادمن بس بردو مرورك جمييل.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهرة الحياة




عدد المساهمات : 13
نقاط : 5176
تاريخ التسجيل : 07/04/2010

اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا....... Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا.......   اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا....... Icon_minitimeالأحد أبريل 18, 2010 3:09 am

مرسييييييييييييييييييي
بس كل ده مش بكله

الورق عنب بس هو اكلتي
باااااااي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات مصرية رووعة وجنان ادخل حالا.......
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» هل انت عضو جديد اذا ادخل هنا.........

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
عالم مومي للإبداع :: مطبخ مومي :: مطبخ مومي-
انتقل الى: